Björkö

Yhteystiedot ja saapuminen

Björkö

Santeri Kaartovuori-Knaapinen

Björkön saarelle voi saapua omalla veneellä, rantautuen upeaan luonnonsatamaan, josta on vain lyhyt kävelymatka saaren kantatilalle.

Saarelle pääsee myös yhteysliikenteen avulla. Yhteysalus M/S Falkö liikennöi kesällä kerran päivässä välillä Nauvon Kirjainen-Björkö. Lautta on maksuton. Ajankohtaisen aikataulun löydät alla olevasta linkistä:

https://www.finferries.fi/lauttaliikenne/lauttapaikat-ja-aikataulut/nauvon-etelainen-reitti-falko.html

Lisäksi saareen on mahdollista saapua venetaxilla. Hyvä ja luotettava venetaxipalvelun tarjoaja löytyy aivan naapurisaarestamme, ihanalta Aspön saarelta. Tore Johanson ja co. kuljettaa vierailijat kätevästi Björkön saareen ja saarelta pois esimerkiksi Nauvosta tai Korppoosta.

Venetaxin yhteystiedot: tore@aspocharter.com /Puh. 0400669865

Sekä luonnonsatamasta että yhteyslaiturilta johtavat merkatut polut Björkön kantatilalle, jossa kahvila sijaitsee. Polut ovat hyväkuntoiset, mutta maasto on paikoittain vaihtelevaa, joten esimerkiksi lastenrattaita ei kannata ottaa mukaan. Erikoistilauksena ennakkoon varattuna voimme noutaa kahvilaan tulijat puuveneellä luonnonsatamasta, jolloin esimerkiksi huonokuntoisemmankin on mahdollista vierailla upealla kantatilalla ja kokea tämä mieleenpainuva elämys.

Yhteydenotto