Björkö

Cafe Björkö

Cafe Björkö

Café Björkö on suloinen, pieni kesäkahvila saariston sydämessä, Björkön saaren kantatilalla. Café Björkössä voi aistia aitoa vanhan ajan tunnelmaa ja saaristolaiskulttuuria. Kahvilassa on aina tarjolla tuoretta pannukahvia posliinikupposista, kotitekoisia leivonnaisia unohtamatta. Aamuvarhaisella kahvilan väki valmistaa sekä makeaa maisteltavaa, että pientä suolaista purtavaa ja keittiöstä leijaileekin huumaava, tuore korvapuustin tuoksu. Kylmät virvokkeet ja jäätelö maistuvat myös kesäpäivänä, ja niitä on ihana nauttia vaikkapa kahvilan puutarhassa kirsikkapuiden katveessa. Café Björkössä riittää kauniita paikkoja kahvihetkelle, joko sisätiloissa ruusutapettien ympäröimänä, tai ulkosalla kukkien ja luonnon läheisyydessä.

Kahvilan toiminta mahdollistetaan aurinkosähkön voimin, sillä Björkön saarella ei ole lainkaan runkosähköä. Vesi kannetaan kaivolta kahvilaan ja kauniit posliiniastiamme tiskataan ekologisesti käsin. Käytämme kahvilatuotteidemme valmistuksessa puhtaita, suomalaisia raaka-aineita niin paljon, kuin vain mahdollista. Lisäksi suosimme paikallisia yrittäjiä ja lähellä tuotettua tavaraa. Pyrimme tarjoamaan kahvilassamme mahdollisimman monille sopivia maisteltavia ja ottamaan erilaiset ruokavaliot huomioon, jotta jokaiselle halukkaalle löytyisi herkullista syötävää ja juotavaa.

Tilalla vallitsee ainutlaatuinen, autenttinen tunnelma, aivan kuin aika olisi pysähtynyt. Pihapiirissä laiduntaa ihanat kesäponimme ja pihamaalla tepastelevat niin kanat, kuin kissatkin, kaikki sulassa sovussa. Myös lehmiin saattaa törmätä matkalla kahvilaan. Kantatilan ympäristö on varsin viehättävä ja sekä ihasteltavaa että koettavaa riittää kaiken ikäisille.

Kahvilan yhteydessä voi tutustua saaren historiaan poikkeamalla pienessä saaristolaismuseossamme, jossa on näytillä esimerkiksi kantatilan kätköistä löytyneet köysien punontakone ja hyljerauta. Lisäksi kesäkahvilan yhteydessä palvelee myös pieni puoti, josta voi ostaa matkamuistoja ja joitakin hyödykkeitä.

Sydämellisesti tervetuloa kokemaan tämä kaikki kanssamme!